tag_3y

Artykuły

Prowadzisz swój biznes gastronomiczny? Zastanów się, jak docierać ze swoim jedzeniem do coraz większej ilości ludzi!

przemysł - fotka
Author: Marcin Polak
Source: http://www.flickr.com
Nie da się zaprzeczyć, że prowadzenie własnej restauracji jest ciężkim kawałkiem chleba. O ile zwykle wyobrażamy sobie, iż jest to świetna zabawa, a w dodatku można właściwie przez cały czas stołować się w tego typu miejscu za darmo, o tyle rzeczywistość z pewnością nie jest już tak różowa. Posiadanie własnej restauracji najczęściej oznacza konieczność wczesnego wstawania, żeby dowieźć do restauracji świeży towar, a w dodatku trzeba być niemalże cały czas na miejscu i doglądać swojego interesu. Na dodatek dochodzą do tego kłopoty z utrzymaniem płynności finansowej i konieczność rywalizacji z konkurencją, której praktycznie każdego dnia pojawia się na rynku coraz więcej i z pewnością jest ona coraz bardziej wyspecjalizowana.