Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/e-sekator.pl/includes/menu.inc).

Czemu owady są tak niebezpieczne dla przechowywanych zbóż, podstawowe metody ich pozbywania się.

Artykuły

Owady potrafią dokonać naprawdę sporych zniszczeń w żywności, którą się przechowuje, dlatego też wykorzystuje się różne metody aby je wyeliminować. Nawet jeśli będzie się to wiązać z użyciem różnych środków chemicznych, to tego typu operacje będą konieczne, aby nie dopuścić do ogromnych strat w zapasach. Na przykład przy zbożach zabiegiem tego typu jest fumigacja, potocznie również nazywana gazowaniem.
Ma ona za zadanie wyeliminowanie głównych szkodników które żerują na zbożach, czyli wołka, trojszyka czy rozkruszka. Stosuje się do tego kilka różnych substancji, które skutecznie eliminują owady, a jednocześnie ich użycie nie wpływa na jakość zboża (fumigacja zboża z Ratmar). Jak wywnioskować można po potocznej nazwie, przy fumigacji stosuje się gazową formę tych substancji, dzięki czemu jej skuteczność jest bardzo wysoka. Gaz bardzo dobrze będzie penetrował najmniejsze nawet zakamarki i dociera pomiędzy ziarna, w skuteczny sposób eliminując wszystkie niepotrzebne owady.

Konieczna będzie Ci ciekawa kwestia pewnego tekstu? Pewnie chciałbyś użyć informacji, które zamieściliśmy na kolejnej stronie. Zachęcamy!

A po wykonaniu całego procesu starczy wszystko dokładnie przewietrzyć, żeby rozwiązać kompleksowo problem ze szkodnikami.



Aktualnie najczęściej używanym preparatem jest fosforowodór. Jego ważną zaletą będzie to, że bardzo łatwo się go stosuje. Fumigacja zboża przebiegać musi w szczelnych, zamkniętych pomieszczeniach, więc dokładne ich przygotowanie będzie jednym z najważniejszych etapów całej operacji.

Nie ma co zwlekać, takie niesamowite okazje trzeba prędko wykorzystać, więc nie wahaj się i zwyczajnie sprawdź kompletną ofertę.

Ewentualne nieszczelnie miejsca nie tylko obniżyłyby skuteczność gazowania, ale również mogłyby być niebezpieczne dla pracowników. Przy różnych rodzajach obiektów wykorzystuje się różne typy uszczelnień, ich typ najlepiej ustalić z firmą, jaka będzie realizować takie zlecenie. Po dokładnym uszczelnieniu i zabezpieczeniu całego obiektu przystąpić można do samego procesu gazowania. W tym celu w środku daje się pojemniki z gazem i zaczyna jego emisję.
pole uprawne
Author: Joao Bento
Source: http://www.flickr.com
Podczas całości procesu należy regularnie sprawdzać stężenie czynnika i w razie konieczności zmieniać jego poziom. Po określonym czasie trzeba wykonać odwietrzanie, które polega na pozbyciu się całego gazu ze środka obiektu (Ratmar Zakład Usług D.D.D).