Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/e-sekator.pl/includes/menu.inc).

Elementy każdej odpowiednio umeblowanej kuchni, czyli stół, szafki, słoiki i nie tylko

Artykuły

Typowa kuchnia w naszym domu zawiera kuchenkę gazową i elektryczną, szafki, czy wszelkiego rodzaju sztućce. Kiedy ingerujemy w większe detale, zdajemy sobie jednak sprawę, jak wiele trzeba dokonać zakupów żeby uznać kuchnię za kompletnie urządzoną.

Jak udekorować stół?

Zacznijmy od fragmentu ze stołem, przyjmijmy, iż w większości kuchennych pomieszczeń znajduje się mniej lub bardziej zadbany stół, na którym jedzą - w większość dni - lokatorzy. Do niego warto doliczyć chociażby powierzchowną, nie zawsze dekoracyjną ceratę, stojaki na owoce oraz chlebak. W pobliżu sytuujemy okolicznościowy wazon, taborety.



Co umieszczamy w szafce kuchennej Zerknijmy teraz w szafki kuchenne.

Masz ochotę zobaczyć inny aspekt przedstawianej sprawy? Przejrzyj więcej porad tutaj (http://www.aksonaxis.pl/projekt-walk-again/) - one niewątpliwie rzucą nowe światło na omawiany problem.

Na większych półkach chowamy wszelkie patelnie, garnki, tarki oraz miski. Swój kącik mają zestawy do jedzenia zup i drugich dań, zarówno w wersji reprezentacyjnej, która przeznaczona jest dla gości, jak i tymczasowej. Jeszcze inne miejsce przeznaczymy dla sztućcóworaz pozostałych kuchennych „gadżetów”. Z nożami i widelcami kładziemy pokrewne narzędzia do przygotowania potraw, takie jak: obieraczki Julienne. Na popularnym kuchennym kredensie przygotowujemy w pośpiechu dużo śniadaniowych oraz kolacyjnych kanapek. Deska do krojenia, talerz pod ręką, dzbanek z zaparzoną herbatą, łatwy do obsługi ekspres do kawy - to wszystko musi znajdować się na wysokości działania naszych rąk, a więc między dolnymi a górnymi szafkami z naczyniami.

Miejsce, gdzie przygotujemy przetwory

Kuchnia to ponadto miejsce przygotowywania sałatek i pozostałych smaczności, którymi raczymy się często zimową porą. Na takie zaopatrzenie przyda się nieco więcej miejsca, a przede wszystkim szczelne i zamykane na solidne zakrętki słoiki na przetwory. Korniszony, ogórki kiszone, dżemy malinowe, śliwkowe oraz wiele pozostałych pyszności, uzupełnień posiłków przygotujemy właśnie tu. Poświęcenie smakuje zgodnie ze starą prawdą, że w domu zawsze najlepiej. Duszności, niemiłe zapachy, brud - w trudzie przygotowania do imprezy organizowanej we własnym domu mała kuchnia (jak w wielu mieszkaniach bloków i wieżowców) będzie zdecydowanie nieprzyjaznym gościom i lokatorom miejscem. W takiej chwili nie warto plątać się pod nogami gospodyni - pani, która wie wszystko o kuchni oraz najszybciej będzie w stanie przywrócić ją do porządku.